Nog vast in Charleville-Mézières - Reisverslag uit Charleville-Mézières, Frankrijk van Hanny Tibboel-Snaathorst - WaarBenJij.nu Nog vast in Charleville-Mézières - Reisverslag uit Charleville-Mézières, Frankrijk van Hanny Tibboel-Snaathorst - WaarBenJij.nu

Nog vast in Charleville-Mézières

Blijf op de hoogte en volg Hanny

16 Juli 2021 | Frankrijk, Charleville-Mézières

Het goede nieuws is dat we net de zon heel even gezien hebben en het water is hier ongeveer 25 cm gedaald in twee dagen. Stuk beter dan een paar dagen geleden toen de emmer op het zwemplateau binnen twee dagen voor 3/4 vol met regenwater stond.

Wij hebben echt een veilige plek hier aan drijvende stijger, van ‘Women on barges’ heb ik foto’s gezien waar de steiger 180 graden gekanteld is, zodat ze 24 uur per dag de situatie in de gaten moeten houden. We maken deel uit van de geschiedenis, zo extreem veel water in de zomer is ongekend, maar de narigheid die het veroorzaakt voor veel mensen is diep triest.

De mensen aan boord van de huurboten achter ons gaan morgen vertrekken, de boot blijft hier liggen, vakantie is over en zij reizen per ov terug naar hun auto. De Nederlanders voor ons moeten 31 augustus weer terug in Zutphen zijn, voor hen ook spannend of hun rondje Moezel door kan gaan.

Vandaag is Jan naar de wasserette geweest en ben ik aan boord aan de poets gegaan. Vanmiddag zijn we langs de Maas gaan lopen naar sluis 42 Mézières, om daar de stand van zaken te bekijken. Ik heb er een kort filmpje van gemaakt, dat zegt denk ik wel genoeg.

Charleville is trouwens ook de woonplaats geweest van de Franse dichter Rimbaut, op de kade staan wat stoeltjes met strofen uit gedichten, ik heb er een op de foto gezet.

Verslag uit: Frankrijk, Charleville-Mézières

Hanny

Samen met Jan, mijn lief en aan boord schipper van Piet, ontdekken we nieuwe gebieden op en langs het water. Onze 'Piet' is een SK (Sneeker kotter), hiervoor hebben we een aantal jaar met 'Catharina' een Antaris 825 gevaren. Omdat het leven aan boord ons zo goed bevalt hebben we voor een maatje groter gekozen zodat we in voor- en naseizoen ook comfortabel zijn.

Actief sinds 13 Juli 2021