Vast in Charleville-Mézières - Reisverslag uit Charleville-Mézières, Frankrijk van Hanny Tibboel-Snaathorst - WaarBenJij.nu Vast in Charleville-Mézières - Reisverslag uit Charleville-Mézières, Frankrijk van Hanny Tibboel-Snaathorst - WaarBenJij.nu

Vast in Charleville-Mézières

Blijf op de hoogte en volg Hanny

15 Juli 2021 | Frankrijk, Charleville-Mézières

VNF het Franse equivalent van Rijkswaterstaat heeft o.a. alle sluizen en keersluizen op de Maas en haar kanaal gesloten, er zijn hier ook al overstromingen geweest, zeer uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. Wij liggen gelukkig goed in een jachthaven, kijken naar het snel voorbij stromende water en alles wat daarin drijft, hele bomen komen voorbij.

Om het vocht binnen tegen te gaan hebben we zelfs de kachel aangezet, het moet niet gekker worden!

Ik ben eerder vergeten te vertellen dat we tijdens onze wandeling in Monthermé een vader en dochtertje van een jaar of vijf tegenkwamen, ze hadden paddestoelen geplukt, allebei een emmer vol, zelfs de kleine meid staat al haar mannetje. Vaders liet ons ook een prachtig vers eekhoorntjesbrood zien, ook voor dit soort is het extreem vroeg in het seizoen.

Wat boffen we dat Charleville opgezet is vanuit een centraal plein en allemaal rechte straten, we leren de weg zo wel heel snel. Weer even langs de bio-automatiek gelopen en verder nog boodschappen gedaan, dan zijn we zo weer ruim twee uur verder. We maken er gewoon een feestje van, vanavond oesters en mosselen op het menu.

• 15 Juli 2021 - 11:18

Kick:

Blijf positief, zoals altijd!

• 15 Juli 2021 - 11:32

Dineke:

Wat een avontuur weer!

Verslag uit: Frankrijk, Charleville-Mézières

Hanny

Samen met Jan, mijn lief en aan boord schipper van Piet, ontdekken we nieuwe gebieden op en langs het water. Onze 'Piet' is een SK (Sneeker kotter), hiervoor hebben we een aantal jaar met 'Catharina' een Antaris 825 gevaren. Omdat het leven aan boord ons zo goed bevalt hebben we voor een maatje groter gekozen zodat we in voor- en naseizoen ook comfortabel zijn.

Actief sinds 13 Juli 2021