Meerzicht - Reisverslag uit Midlaren, Nederland van Hanny Tibboel-Snaathorst - WaarBenJij.nu Meerzicht - Reisverslag uit Midlaren, Nederland van Hanny Tibboel-Snaathorst - WaarBenJij.nu

Meerzicht

Door: Jan en Hanny

Blijf op de hoogte en volg Hanny

07 Augustus 2022 | Nederland, Midlaren

Deze ligplaats aan het Zuidlaardermeer stijgt met stip in het klassement van 'mooiste ligplaatsen'. Wijds uitzicht over het meer met zowel uitzicht op de zonsopgang als zonsondergang. 's Ochtends is er een grote zwerm boerenzwaluwen die drinken van de condens op de dektent en tijdens het zwemmen scheren ze vlak langs onze hoofden op zoek naar insecten boven het wateroppervlak. Eigenaren van zeilboten hier in de haven zijn minder blij met deze prachtige vogels, ze laten nogal wat poep achter op hun schepen.

Ook de omgeving is super! Donderdag een kajaktocht gemaakt - Pacha ging voor het eerst mee en dat ging helemaal goed - over de Hunze. Tien kilometer tot café het Keerpunt in Spijkerboor en weer terug. Het waterschap heeft een aantal meanders opnieuw uitgegraven. Hier en daar lopen we vast op de bodem, onze kajak steekt ongeveer 20 cm diep, op een plek moeten we eruit om de kajak weer vlot te trekken.

Vrijdag gaan we op bezoek bij Bert en Jenneke (nicht van Jan) in Meeden, een tocht van 20 km op de fiets. Ik heb hen niet eerder ontmoet en Jan heeft ze al veel te lang niet gezien. We worden hartelijk ontvangen en zitten een aantal uur gemoedelijk te praten in hun prachtige tuin. Na een lunch met een boterham en heerlijke kaas van de boerderij schuin aan de overkant, fietsen we terug naar de boot. Het was een fijn weerzien en zeker voor herhaling vatbaar.

Zaterdag fietsen we een rondje om het meer met 'pitstop' bij palingvisser Vos aan de noordzijde van het meer. De noordkant ligt in Groningen, onze ligplaats in de provincie Drenthe. Fijn om van deze visser een positief verhaal over de palingstand in het meer te horen. Door met name de glasaalpalsage bij de sluis van Nieuw Statenzijl gaat het goed met de paling hier in het meer. Een paar weken geleden hebben we deze passage nog bewonderd.

Vandaag is een luie dag, na oefeningen op de speelweide aan het meer genieten we van het mooie weer met een boek aan boord van onze 'Piet'.

De opluchting is groot dat Pacha weer beter is, hij heeft een aantal dagen flink diarree gehad, gelukkig slaan de pillen aan die we voor hem gekocht hebben. We waren flink bezorgd.

• 11 Augustus 2022 - 13:21

Anneke:

Ha. Hanny enJan .
    Wat fijn dat het weer goed met hachje gaat.
    Hebben jullie je zelf ook verwent met een gerookte paling mmmm.
    En wat een mooie foto van de. Avond zo’n dank je voor het verslag .
    Goede vaart voor jullie

Hanny

Samen met Jan, mijn lief en aan boord schipper van Piet, ontdekken we nieuwe gebieden op en langs het water. Onze 'Piet' is een SK (Sneeker kotter), hiervoor hebben we een aantal jaar met 'Catharina' een Antaris 825 gevaren. Omdat het leven aan boord ons zo goed bevalt hebben we voor een maatje groter gekozen zodat we in voor- en naseizoen ook comfortabel zijn.

Actief sinds 13 Juli 2021