Lifestyle blijkt vakantie te zijn

Door: Hanny

Blijf op de hoogte en volg Hanny

21 Juni 2022 | Nederland, Lauwersoog

Wat is het leuk om jullie reacties te lezen, helaas kan ik niet op de reacties reageren, daarom verwerk ik het nu in ons blog.

Daphne, dank dat jij ons aan het denken hebt gezet, je hebt gelijk deze reis heeft meer weg van een lange vakantie dan van wat wij ‘lifestyle’ noemen. We hebben er samen over gesproken, dit jaar zijn we veel langer in Nederland dan andere jaren (oorzaak Stones concert) en we liggen langer op dezelfde plek. Ik vind dit heerlijk, tijd om de omgeving echt in ons op te nemen en niet na een of twee dagen weer verder varen. We hebben nu zelfs al twee dagen verse broodjes gehaald bij de parkwinkel, een voor ons ongekende luxe, haha.

Daan, wat een verschil tussen die drukke randstad en de rest van het land. Vandaag in het nieuws dat veel 60 plussers wegtrekken naar natuurgebieden. wij begrijpen dat wel!

Dank Jolanda voor jouw reactie op rijm, erg leuk, alleen Hanny graag zo schrijven ;)

Tante Tiny, ik zou zo graag willen dat Jan gaat vissen maar dit is een van de weinige dingen die echt niet gaat gebeuren vrees ik, zelfs niet met de wetenschap dat hier in het Lauwersmeer forel te vangen is. We eten vandaag maar weer een zelfgebakken scholletje, ook lekker.

Bijna iedere avond hebben we hier zicht op een spreeuwenballet, een lust voor het oog noem je zoiets.

We nemen naast alle leuke activiteiten af en toe tijd om de boel binnen weer wat op orde te brengen, normaal deed ik dat tijdens het varen, nu gezellig samen, we worden steeds meer ‘Jut en Jul’.

Zondag was er een braderie in Lauwersoog, plan was om hier via Marnewaard naartoe te fietsen, helaas was dit gebied nog steeds afgesloten ivm de militaire oefeningen. De braderie en rommelmarkt vielen erg tegen, geen punt wel lekker stukje gefietst.

Maandag werd ik vroeg wakker van raar geluid, het was een slechte nacht geweest met onweer en harde wind. Het geluid werd veroorzaakt door de kajak, deze was aan een kant losgeslagen en botste tegen de steiger. Jan maar uit zijn slaap gehaald en samen ‘Pietje’ veilig gesteld, daarna nog heerlijk liggen pitten. We hebben later een wandeling gemaakt en onderweg 2 puttertjes of beter gezegd distelvinken gezien, wat een mooie vogeltjes. Er staat nog steeds te veel wind om de kajak te pakken.

Vanmiddag ben ik letterlijk en figuurlijk overstag gegaan, bij zeilschool De Lauwer heeft Jan een valkje gehuurd om mij te laten ervaren hoe het is om te zeilen. De laatste keer dat ik gezeild heb was ik 16 jaar en het enige dat ik nog van die week schoolkamp weet is dat we enorme hoeveelheden Fries suikerbrood gegeten hebben.

Ik vond het een erg leuke ervaring, heb nieuwe begrippen en handelingen geleerd - fok bak, reef, oploeven en nog meer. Ik was drie uur Jan zijn fokkemaatje, een term die hij van zijn ouders meegekregen heeft.

• 21 Juni 2022 - 18:34

Kick En Dineke:

Hi Hanny, uit het hoge Noorden is het goed om te horen dat ons kikkerlandje ook prachtige plekken kent.
    Binnenkort graag met jou een zeiltochtje

• 21 Juni 2022 - 19:14

Su:

Wat supergaaf Han dat je ook gezeild hebt! Ik vind het zo knap dat je dat allemaal durft!
    En ik ga dat puttertje opzoeken hoe die eruitziet, herinner me die alleen uit een kwartet met vogels maar heb geen idee. Wel gestart met tuinvogel les 1 dus ik ga op zoek naar de heggenmus, wat een leukerd.
    En wel weer een torenvalkje gezien!
    Geniet daar samen van wind en water, deze week blijft het volgens mij droog en lekker weer! Dikke kus su

• 22 Juni 2022 - 02:12

Hans Tibboel:

Ik vind het prachtig dat jullie zo lekker aan het genieten zijn. Er is niets belangrijker in het leven dan die dingen te doen waar je plezier in hebt. Jullie doen dat perfect!

• 23 Juni 2022 - 20:43

Anneke:

Jammer heb wat gemist maar ik,denk en leef met jullie mee fijn

Verslag uit: Nederland, Lauwersoog

Waar brengt 'Piet' ons dit seizoen naar toe?

Later dan de meeste jaren vertrekken we op 19 april, we hebben wat afspraken in Nederland de komende maanden dus voorlopig gaan we nieuwe plekjes in de buurt ontdekken. Daarna hopen we via Waddeneilanden en Mittellandkanaal Noord-Duitsland te bereiken en misschien door te varen naar Denemarken.