Het is weer niet saai geweest
Door: Jan en Hanny
Blijf op de hoogte en volg Hanny
08 Juni 2022 | Nederland, Grouw
Zaterdag, na de lunch aan boord vertrekken Sander en Bibi naar hun vakantie appartement in Heerenveen en varen wij samen met Megan en Sofie naar ‘ons’ eiland in het Pikmeer.
De meisjes amuseren zich uitstekend met zwemmen, magneetvissen en kralen rijgen. Sofie heeft samen met haar beste vriendin een webshop waarin de armbandjes e.d. besteld kunnen worden. Ik ben een enkelbandje rijker. Het waait te hard om de sup te gebruiken. We eten bladerdeegflappen met een spinazievulling, dat ging erin als koek, ijs toe helemaal prima.
Zondag waait het gelukkig een stuk minder, wel veel regen. De meiden kunnen nu wel de sup gebruiken voor allerlei capriolen al laten we hem wel vast liggen aan de boot. Het was zaterdag laat geworden, gelukkig gaf Megan aan het eind van zondagochtend aan dat ze erg moe was en heeft ze heerlijk anderhalf uur liggen pitten in de slaapzak op ons bed. De hele middag is het weer een kwestie van in en uit de zwemkleding, ze vinden het maar niks dat wij alleen ‘s ochtends het water ingaan. Tussendoor krijg ik regelmatig te horen ‘oma ik heb honger’ gelukkig is er rekening gehouden met de eetlust van de dametjes. ‘s Avonds macaroni met kaassaus en broccoli, voor Megan een tomatensaus gemaakt, iedereen tevreden.
Maandagochtend is het eindelijk mogelijk om echt te suppen, het waait nog flink maar we zijn op een redelijk beschutte plek. Megan is een talent op de sup, na een beetje samen heen en weer waarin ik haar uitleg hoe ze de peddel vast hoort te houden staat ze rechtop en gaat haar gang, ik laat haar alleen gaan en volg haar op de kant, zelfs het keren gaat als vanzelf, topper!
We varen naar Grou, ik bak pannenkoeken die we gezellig met Sander en Bibi eten, daarna is het feest afgelopen, wat is het stil na hun vertrek.
Dinsdag gaat Jan met het ov heen en weer naar huis voor een bezoek aan de tandarts. Hanny doet boodschappen zodat we weer een week vooruit kunnen. ‘s Avonds bezondigen we ons aan ‘binge watchen’ 3 afleveringen van het nieuwe seizoen van ‘Borgen’.
Woensdag in het dorp een opticien gezocht want Jan was een schroefje van zijn bril kwijt, missie geslaagd. Daarna op naar de jachtwerf voor vervangen van de boegschroefaccu, na 18 jaar trouwe dienst heeft deze het begeven. Het enorme ding is ingebouwd onder ons bed, dus hele bed afgehaald. Het was lastig manoeuvreren in de haven - want geen boegschroef- maar we meren veilig af. Na het vervangen van de accu bleek het probleem nog niet opgelost te zijn. De vriendelijke monteur ontdekt dat de hoofdschakelaar ingebrand te zijn waardoor er geen contact gemaakt wordt. Het eenvoudige klusje duurt uiteindelijk een paar uur. Op mijn vraag aan de monteur of dit een gevaarlijke situatie was antwoord hij: jullie hadden een brand schoon schip kunnen hebben......
We blijven nog een extra nachtje op het Pikmeer, de bestelling welke ik gedaan heb is vandaag niet geleverd helaas, maar daarover de volgende keer meer.
08 Juni 2022 - 18:21
Maartje:
Wow, dynamisch, weer. Jullie zijn op meerdere gebieden mazzelaars! -
10 Juni 2022 - 15:30
Hans Tibboel:
Leuk verslag weer!! :)
Groetjes van ons uit Zuid Thailand.