Nationaal park Alde Feanen
Door: Jan en Hanny
Blijf op de hoogte en volg Hanny
01 Juni 2022 | Nederland, Wartena
Elk nadeel heeft z'n voordeel, het regent vandaag, pittige buien maar daardoor worden de laatste restjes Waddenzout van de boot afgespoeld.
Zondag waren we vroeg vertrokken vanaf Terschelling waardoor we niet volledig profiteerden van de getijstroom. Op het wad stond een boodschappenkar geparkeerd, ook al iets dat met Oerol te maken heeft?
Maandag varen we verder Friesland in, langs Franeker, Leeuwarden en Wartena. Onderweg passeert een bruine kiekendief ons heel dichtbij, verderop zien we vol verbazing hoe dezelfde roofvogel door visdiefjes wordt verjaagd.
Vroeg in de middag varen we de Saiterpetten op, een prachtig maar zeer ondiep meer in het Natuurgebied de Alde Feanen, we vinden precies het plekje waar we op hoopten, een steiger waarbij we de wal op kunnen.
Heerlijk rustig, we genieten van een mooie zonsondergang.
Na de oefeningen die we op de steiger doen, gaat Hanny vandaag voor het eerst weer te water en we pompen de sup op. Vandaag voor de buien lopen we een rondje op ons eiland en genieten van alles wat groeit en bloeit. Ik heb ruzie met mijn fototoestel dat video's maakt ipv foto's maar ben toch blij met de leuke plaatjes van bijzondere diertjes. Het is leuk om steeds meer op te zoeken in de boeken, het verschil te zien tussen de echte koekoeksbloem en de dagkoekoeksbloem. We ontdekken moeraslathyrus en kleine ratelaar, beide soorten staan op de rode lijst.
Oké, ook even zeuren er zitten hier knutten die zich tegoed doen aan mijn bloed het jeukt enorm, Jan heeft er minder last van.
31 Mei 2022 - 18:36
Daphne:
Prachtige foto’s en wat een mooie natuur. Geniet er van!