Terschelling - Harlingen
Door: Hanny
Blijf op de hoogte en volg Hanny
29 Mei 2022 | Nederland, Harlingen
Dank voor alle verjaardagswensen!
Zijn we stoer of een beetje dom dat we bij een temperatuur van 12 graden, in korte broek en kort rokje, vanochtend op Terschelling met Pacha een rondje gaan lopen?
Ik heb nu in ieder geval mijn joggingbroek met gaten weer aangetrokken, kan geen afstand nemen van deze heerlijke broek die ik een paar jaar geleden samen met Dorothy ergens in Amersfoort bij een tweedehands winkel heb gekocht.
Vrijdagochtend begon verdrietig, er werd door de KNRM een zeil charterschip binnen gebracht met 30 personen aan boord. Snel volgden er 2 trauma helicopters en later een politieheli. Er was een kraanlijn van de giek op het schip afgebroken en de giek is bovenop twee passagiers terecht gekomen, een was meteen overleden, de ander is zwaargewond naar Groningen vervoerd. Het schip is in beslag genomen door de politie en later op de dag waren er heel wat agenten ter plekke.
De sloepenroeiwedstrijd is afgelast, erg sneu voor de vele deelnemers die hier hard voor getraind hebben. Nooit geweten dat dit zo'n groots gebeuren is. Er hangt een prima sfeer in de jachthaven, 's avonds wordt er flink gefeest in de tent. Zaterdag is er een maritieme (rommel)markt in de jachthaven en wordt er verderop fanatiek meegedaan aan het 'bungee roeien'. De sloep is bevestigd aan een elastiek en het team moet zover mogelijk weg roeien, kunnen ze toch hun energie nog kwijt.
Op het wad kunnen we goed het verschil tussen de grutto en de tureluur zien, de laatste is duidelijk kleiner en we zien ook zijn fel oranje gekleurde poten. Het is jammer dat er zoveel wind is en af en toe een bui, geen omstandigheden om een flink stuk te fietsen of nog een keer oesters te gaan rapen.
Onze oefeningensessie van gisterochtend is dusdanig pittig geweest dat we allebei spierpijn in onze benen hebben.
Vanmorgen lekker aan de schoonmaak geweest, kan weer met mijn hand en het was hard nodig. Gelukkig heb ik niet de ramen gelapt want tijdens de overtocht zijn ze heel vies geworden, klusje voor morgen.
29 Mei 2022 - 19:47
Dorothy :
Every day is such an adventure for you both!
PS. I remember our shopping adventure! -
30 Mei 2022 - 20:16
Saskia:
Heerlijk om zoveel samen te beleven rondom t water