De Wieden
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Hanny
06 Mei 2022 | Nederland, Giethoorn
In de Walengracht liggen we midden in natuurgebied de Wieden. Heerlijk rustig. Bij het wandelingetje met Pasha komen we een fietser tegen die ons wijst op de capriolus capriolus in het veld. (Moet iemand uit het onderwijs zijn). Daarnaast zien we voor het eerst deze reis kievieten.
De volgende dag proberen we dichter in de buurt van het bezoekerscentrum te komen. Dat lukt niet. Het is te ondiep. We moeten dit plan opgeven. Onze mobiliteit beperkt met name omdat Hanny's hand fietsen niet gaat. Dan maar de Arembergergracht op. Ook weer een mooie plek in de buurt van Belt Schutsloot.
Belt Schutsloot is min of meer vergelijkbaar met Giethoorn, maar dan zonder de massa toeristen. De rietboeren hier zijn voor de verandering blij met corona. Door de verminderde aanvoer van riet uit China stijgen zijn prijzen! Aan de overkant een ooievaar in het land.
De volgende twee nachten liggen we in een vluchthaven in de buurt van Genemuiden.Onze trouwdag vieren we met een cappuccino in Genemuiden. Het religieuze karakter van deze gemeente uit zich onder andere door de aanwezigheid van een ouderwetse hoedenwinkel.
Sander, Bibi en kids komen s'middags gezellig langs. Zij zijn met vakantie, hier in de buurt. De meiden nemen een verkoelende duik en vermaken zich met magneetvissen. Wij nemen een verkoelend drankje en praten wat bij.
Inmiddels heeft Hanny weer de regie in de keuken en Feyenoord gaat naar de finale!
06 Mei 2022 - 17:46
Daphne Bruin:
Gefeliciteerd met jullie trouwdag ❤️ -
07 Mei 2022 - 11:12
Anneke:
Ha Hanny en jan geniet van je.jullie verslagen vandaag weer een mooie dag Sorry t.rouwdag vergeten maar als nog