Pannenkoekeiland, Uitgeestermeer
Door: Hanny
Blijf op de hoogte en volg Hanny
21 April 2022 | Nederland, Uitgeest
Hoe anders het voelt om aan boord te zijn dan thuis was gisteren een overpeinzing van Jan. Thuis hebben we het goed, alles wat we zouden willen, en toch is het zoveel fijner aan boord.
We horen de roerdomp vanuit de verte zijn kenmerkende 'misthoorn' geluid maken, zo bijzonder. Op het weiland aan de overkant zitten 's ochtends hele koloniën brandganzen. Gisterochtend was een jongen op het weiland eieren aan het vernietigen, ik kon hem door de verrekijker de eieren kapot zien gooien.
Ondertussen gaat het gewone leven niet aan ons voorbij, ik kreeg mail van de mediahuis ombudsman dat mijn casus over het niet mogen halen van de post uit de brievenbus van mijn overleden vader, in de krant opgenomen zal worden. Blijft hoogst irritant dat na een telefoontje van de ombudsman, ik ineens door verschillende medewerkers van Woningbedrijf Velsen gebeld word met de mededeling dat ik vanzelfsprekend de post mag ophalen. Ruim drie weken kreeg ik van hen nul op request.
Takecarebnb heeft ook gebeld, we hebben de telefonische screening met positief advies afgesloten, nu een Verklaring omtrent gedrag aanvragen en dan kunnen we vanaf 15 oktober Oekraïense vluchtingen bij ons thuis opvangen.
Oefeningen gingen goed vanmorgen, het plonzen is voornamelijk koud door de stevige wind maar zo ontzettend lekker om weer te ervaren. Pacha is luier dan ooit, hij slaapt veel en heeft weinig behoefte aan een wandeling, gelukkig maar want we zijn hier snel uitgewandeld.
Gisteravond hebben we gezellig samen een kampvuur gebouwd, voor het eerst in onze relatie, hartstikke leuk. Vanavond waait het erg hard en hebben we een buurman gekregen die vlak naast ons is komen liggen, alsof er verder geen ligplaatsen zijn hier op het eiland.
Piet is vanbinnen weer lekker schoon en opgeruimd, de buitenkant kost nog wat meer tijd, komt goed. Morgen gaan we weer terug richting Haarlem, ik ga zaterdag nog een seminar Krav Maga doen in de Velserbroek voor ik verplichte rust ga nemen.
21 April 2022 - 20:33
Tiny Groen -Vogelezang.:
Hallo Hannie en Jan een fijne vakantie voor jullie en Hannie nog een operatie aan je hand dat wordt ook niet makkelijk veel sterkte hoor, maar ik ga weer van je reisverslagen genieten .Groetjes. ps ik vindt het nog wel koud hoor.
21 April 2022 - 21:17
Peter & Ineke:
Jan & Hanny, de kop is eraf! Succes met alles en verder veel reisplezier.
Dikke kussen, Peter & Ineke -
22 April 2022 - 13:58
Amctermetz:
Ha Jan en Hanny , leuk weer jullie te mogen volgen ,op vacantie jammer van de wind En nu al aan het plonzen geweest brr rr -
22 April 2022 - 18:15
Su:
Ha Han en Jan,
Wat klinkt het weer heerlijk en ‘wij komen nooit meer terug’-achtig